COVID-19 regels

De maatregelen horend bij gedeeltelijke lockdown, die vanaf 14 oktober al golden, worden voortgezet en gaan weer in vanaf donderdag 19 november 00.00 uur. In het kort komen de ‘nieuwe’ maatregelen hierop neer: 

Algemene regels:

·       Er worden geen wedstrijden gespeeld.

·       Toeschouwers zijn niet toegestaan. Ook niet bij trainingen.

·       Tijdens, voor en na het sporten wordt 1,5 meter afstand gehouden. 

·       Er geldt een dringend advies om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Denk aan de (ontvangst)hal en gangen van sportaccommodaties. Tijdens het sporten mogen de mondkapjes af.  

·       Kleedkamers en douches mogen niet worden gebruikt. Sporters moeten zich dus thuis omkleden en douchen.

·       Sportkantines blijven gesloten.

Regels voor de buitensport:

·       Voor volwassenen geldt: sport alleen of in gezelschap van maximaal 4 personen met 1,5 meter afstand onderling. Deze afstand geldt nu ook tijdens het sporten. Trainers/begeleiders tellen niet mee in het maximum aantal van 4 personen per groep.

·       Er mogen meerdere groepen van 4 personen op een zelfde buitenlocatie sporten, mits de afstand tussen de groepen minimaal 1,5 meter is. Deze groepen dienen in een zelfde samenstelling te blijven om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Ook dient een afzonderlijke groep herkenbaar te zijn voor boa’s (bijvoorbeeld door middel van hesjes in een zelfde kleur).

·       Voor buitensport (afgesloten locatie) geldt een maximum aantal van 30 personen voor een locatie. Dit betreft dus de atletiekbaan wel worden alle groepjes herkenbaar gemaakt door het dragen van een gekleurd polsbandje of hesje. Wij reiken deze bij binnenkomst uit, het is dus verplicht deze te dragen, omdat bij controle herkenbaar moet zijn welke groepjes bij elkaar horen. 

Schermafbeelding 2020-11-22 om 13.26.03 Schermafbeelding 2020-11-22 om 13.26.03